Zvezda dovela centarfora iz Francuske

Kalifa Kulibali je novi centarfor Crvene zvezde i zamena posle odlaska Milana Pavkova u Saudijsku Arabiju. Iskusni špic rođen 1991. godine stiže bez obeštećenja posle rastanka sa Nantom, gde je proveo poslednjih pet sezona i ostvario najlepše trenutke u karijeri.

Reprezentativac Malija Kulibali je stigao u Beograd juče kako bi obavio lekarske preglede i sve ostale formalnosti oko zasnivanja saradnje, promocija u pojačanje biće obavljena danas. Ugovor je na godinu, plus godinu, ukoliko obe strane budu zadovoljne narednog leta. Skoro je izvesno da neće biti u kombinaciji za večiti derbi jer mu je potrebno vreme da se fizički spremi.

Htela je Crvena zvezda zvučnije ime i mlađeg novajliju u špicu, što bi se i dogodilo da se plasirala u Ligu šampiona. Posle lošeg epiloga, morali su da se okrenu jeftinijim rešenjima na Marakani i izbor je pao na Kulibalija.

U prošloj sezoni Kulibali je bio saigrač Osmanu Bukariju u Nantu. Obojica su češće ulazili sa klupe nego što su bili starteri, a u biografiju su upisali osvajanje Kupa Francuske.

Kulibali je u minulom šampionatu Francuske na 21 utakmici devet puta bio starter i zatresao je mrežu na pet (dva Bordou, po jednom Strazburu, Anžeu i Renu). Najbolji učinak imao je u sezoni 2018/19, kad je imao osam pogodaka.

U elitnoj ligi Francuske Kulibali je ukupno zabeležio 21 gol, nekada je bio pod ugovorom sa Pari sen Žermenom, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. Za rezervni sastav Svetaca imao je 26 prvenstvenih golova u trećem rangu francuskog fudbala.

Iz Francuske je Kulibali 2014. godine otišao u Belgiju. Tamo je igrao za Šarlroa, pa Gent. Nant ga je kupio u avgustu 2017. godine za četiri i po miliona evra.

Videćemo kada će biti registrovan i pomoći svojim novim saigračima u novih pohodima. Takav jedan njegovi saborci imaju u sredu protiv večitog rivala i to u gostima u Humskoj 1. Sve kvote za kladjenje uzivo kada je derbi u pitanju pronaći ćete na postavljenim linku.